Quan el tema nevades comenci a estar suat, pots preveure una onada de notícies alarmants sobre l'evolució de la pandèmia que justificaran l'aplaçament i deixaran en mal lloc qui intenti argumentar-hi en contra. Òbviament la situació és massa dolenta per fer eleccions. Però és ara o fa setmanes que és dolenta?

Al final, les mesures de contenció (tardanes, poc contundents i de llarga durada) són pitjors per l'economia i la salut que les mesures de supressió (preses aviat, estrictes i de curta durada).

PERÒ

Mentre no hi hagi col·lapse, sostenir una situació dolenta com ara permet mesures excepcionals molt "desitjables": limitar l'organització social i la protesta, i allargar terminis de retenció de poder, per exemple.

El Govern ha trobat la fórmula perfecta anunciant mesures restrictives sense posar pràcticament cap mitjà per fer-les complir. Fan callar els que demanen mesures. Els que hi estan en contra se les peten. I la pandèmia és manté en un nivell al límit de descontrolar-se, cosa que permet mantenir el to d'excepcionalitat.

Segueix

Prou argumentar com si el motiu de l'ajornament electoral fos un meteorit que ha caigut sense avisar. S'ha d'ajornar PERQUÈ no s'ha fet el que calia. A partir d'aquí, podem discutir si ha sigut incompetència o premeditació.

· · Web · 0 · 2 · 1
Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.