Una de les millors maneres d’explicar el món on vivim és que esperem d’un volcà “un comportament” que sigui “normal” i previsible. I si no el té, o sigui va fent l’erupció al seu aire, ens sorprenem tant que exigim responsabilitats als pobres vulcanòlegs.

Iu Forn (Periodista)

Odio fort la publicitat de Peroni, amb aquell castellà patèticament "italianitzat". Senyors de TV3, o en italià o en català, si us plau.

Em nego rotundament a tornar a parlar del "Taulell de Can Sánchez". Per mi es una vía morta, un cul de sac, una pèrdua descomunal de temps, una estrategia que condueix al autonomisme de tota la vida i a adormir als independentistes. Però s'equivoquen, nosaltres, el poble, no som politics ni tenim poltrona que guardar, ni l'hem de llepar el cul a ningú, més aviat en tenim moltes ganes de trencar culs a cops de peu i cremar tots els contenidors que ens doni la gana. Que vigilin...

[Xavi]: eh, suculenta, sembla que no t’has assabentat que és hivern
[Suculenta]: escolta, maco, que jo floreixo quan em surt dels pistils

El senyal d'STOP és clarament d'origen català.
El contrari de POTS (passar) és STOP.
🤡 🤡 🤡

Això d'en Junqueras és la famosa Síndrome d'ERCstocolm, oi?

Tinc somnis humits en els que ningú fa servir mai més la castellanada “en seriu”. De debò us ho dic.

I en paral·lel, una quantitat important de publicitats a TV3 són directament en castellà, ni audio en català, ni tan sols subtítols en català.
El món a l'inrevés. Després plorarem perquè el català desapareix.

Mostra el fil

La campanya publicitaria "Pla de Barris" de l'ajuntament de Barcelona em posa de mala llet. Cal posar subtítols en castellà, per uns textos que són absolutament transparents? Com voleu que els no catalanoparlants aprenguin la nostra llengua si des de l'ajuntament els diem que no cal, que jo ja et subtitularé tot, o directament t'ho faré en castellà?

Diumenge d’”empanadas”. Les cresques a l’Argentina són gairebé patrimoni nacional.

Algunes alcaldesses s'han quedat encallades en l'estètica kitschortera almodovariana de finals dels 80, en un tràgic intent d'aferrar-se a una joventut que ja no tornarà.

La gent llegida i mentalment evolucionada, hauria de desterrar la religió fora de la seva vida. Com un acte de higiene mental.

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.