Mica en mica vaig migrant a alternatives lliures des dels serveis privatius habituals. Suposo que l'eficàcia quant a la privacitat deu ser limitada si faig servir una tablet samsung amb SO Android i un telèfon Nexus. Ja fa anys que em vaig desfer de Windows, és igualment possible fer el mateix amb tablets i telèfons? Algú que ho hagi fet?
Amb la informació que he trobat no sóc capaç de treure'n conclusions clares.

@akaki01 mira si la tablet i el telefon son compatibles amb LineageOS.

lineageos.org

@spla
Són compatibles. L'havia vist a itsfoss.com/open-source-altern
Però no sé què vol dir que la puc instal.lar com "custom ROM". Una altra pregunta que em faig és la solidesa del projecte a mig termini, o si em serà possible utilitzar el servei VPN que utilitzo ara, un servei fora de línia GPS amb els itineraris en transport públic de Barcelona, Londres o París... En definitiva, coses que utilitzo diàriament. Potser és obvi però jo no ho sé.

@spla
A més l'empresa m'ha donat un compte gmail per fer servir el servei google drive, on tinc accés a tota la documentació, i tinc l'opció de triar els documents que vull accessibles fora de línia. Encara que per això deu haver maneres per solucionar-ho, no sé si continuaria podent gaudir de serveis equivalents als més importants.

@akaki01 no ho sé, potser tenim per aquí algú que et pugui respondre

@spla
A veure....si pretens fer servir pràcticament els mateixos serveis i parteixes de la base de que no tens coneixements de què es una "custom ROM"...t'aconsello que de moment aparquis el tema.
Busca info sobre com instalar roms a un android i aniràs veient de què va el tema. O ets autodidacta o no ho podràs fer.
Creume, no toquis res fins tenir clar conceptes/apps alternatives/serveis alternatius.

F-Droid imprescindible si ho vols fer bé.
@akaki01

@Vikik
Miraré amb més atenció, i si ho faig no faré a tots dos aparells alhora.
Encara que no sigui un entès, intuïtivament penso que un sistema operatiu lliure per dispositius mòbils seria "l'avenç", com en el seu moment ho van ser les distribucions linux pels ordinadors.
@spla

@akaki01 potser ja ho saps... FDroid es pot fer servir igualtment des d'Android @Vikik @spla

Segueix

@FrancescGali
Sí gràcies, el tinc instal.lat. La qüestió és que em sembla que és com si fes servir part del programari lliure instal.lat en un SO Windows. No sé si és ben bé el mateix però suposo que s'hi assembla.
@Vikik @spla

@akaki01
Si, seria una cosa així com el que dius. Jo tinc f-droid instalat i tot el q puc ho trec d'allà, app de càmera inclosa😃
@FrancescGali @spla

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.