WTF!! 😠 Jódete… Menuda decepción…

>Amazon Web Services: Thunderbird uses Amazon Web Services (AWS) to host its servers and as a content delivery network. Your device’s IP address is collected as part of AWS’s server logs.

Una ayudita para buscarle substituto sin gafamadas a #Thunderbird #FuckOffGAGAM

@titi Sempre pots sincronitzar-te'l al Nextcloud. Jo així ho faig i va brutal!

@lapastora Nextcloud, una navalla suïssa digital, hehe. Però no entenc com es faria això… El rainloop es pot instal·lar en local o com a la cosa? Jo el que vull és no haver d’entrar al món web per consultar els correus…

@titi @lapastora hi ha algun problema en accedir al correu via webmail?

Una altra pregunta: si això passa amb , pot ser que faci coses similars? (tot i que en ser software lliure, s'hauria de saber)

Gràcies

@qualcu @lapastora

>hi ha algun problema en accedir al correu via webmail? No entenc què vols dir. Jo no tinc problema en accedir a webmail. El que vull és manegar el correu en local, no via web…

>si això passa amb #thunderbird, pot ser que #Firefox faci coses similars? Firefox rep pasta de Guguel però AmaFarm services doncs no ho sé si en fa servir… I de navegadors no anem pas sobrades…

@titi @lapastora ah, d'acord. Ho havia interpretat malament, Sorry!

Fins fa poc, usava sempre GMail. Ara cada cop més utilitzo e.email. No sé si guanyo algo, però veig poc factible instal·lar-me un servidor de correu a casa i gestionar-m'ho jo.

@qualcu @lapastora Jo tampoc em veig capaç de gestionar un server de correu…. Ara, depèn amb qui tens el domini, et donen correu :) I si no, doncs sempre es pot aportar algun eurillo a algun servei que inspiri confiança.

🎵 Gafamades, no, gràcies!. Tecnologies pel “bé” 🎵 (aquesta estrofeta es canta amb la musiqueta dels “pezqueñines”, hehe).

https://invidious.nogafam.es/watch?v=vNejKes3EU4

*pel “bé” comú, s’entén…. S’accepten altres propostes d’estrofetes ;)

Segueix

@titi @lapastora La pregunta és, quins servidors "de confiança" hi ha.

Sindominio.net crec que està orientat a moviments antiautoritaris, cosa que no està malament. Però per a correu personal, no sé si serveix.

e.email (d'e-foundation) és l'opció que faig servir ara. Però el SO que desenvolupen per a mòbils té parts de google (tot i que ells afirmen que el seu SO està "ungoogled").

@qualcu @lapastora

>La pregunta és, quins servidors “de confiança” hi ha. La confiança suposo depèn del context i les necessitats de cadascú… Ara, estic convençuda que el dia que tinguem les MIXETESS serà més fàcil triar per les catalanoparlants :) https://la.confederac.io/c/proyectos/mixetess/27

Mentrestant, doncs hi ha els CHATONS https://chatons.org/ , LibreHost https://libreho.st/ …

Per a activistes i basat en donacions: disroot, riseup… Sé que protonmail i tutanota ofereixen correu sense cost en diners però no sé ben bé com es maneguen… I crec que proton no es lliure… I que tutanota no et deixa usar IMAP per gestió local (o algo així).

D’altres persones suposo que et diran d’altres serveis… Jo no coneixia aquest que dius de e.email.

@marcelcosta i com es posiciona @pangea_org respecte a les gafamades, rastrejos i tal? A mi em fa basarda la web, amb els seus 7 rastrejadors i 1 anunci….

@lapastora @qualcu

@titi @lapastora @pangea_org @qualcu Sí, cert. Però al menys és una organització sense ànim de lucre local de la qual sóc membre i la rendibilitat no és una excusa massa bona. Hi ha marge.

@marcelcosta Amb amor, veci… :) Justament perquè

>és una organització sense ànim de lucre local

penso que s’hauria de posicionar respecte les gafamades… De fet, tota l’ESS s’hauria de quadrar i dissenyar un “pla comunitari” (jo en dic “infraestructures comunitàries” i les concebo a nivell de barri/poble) però, en la meva experiència (5 anys donant xapes), només em trobo que tothom va de bòlit i que “no hi ha temps” per parar, reflexionar, posicionar-se i actuar.

Perquè no només és canviar unes eines per unes altres…. És entendre i participar d’un canvi de paradigma… I per mi, el primer pas, és posicionar-se… Com fa l’April o Framasoft, o la Volte o AI o el Binario…

❤️ Pau, amor i cultura lliure ❤️

@lapastora @pangea_org @qualcu

@titi @lapastora @pangea_org @qualcu Si si. No discrepo del què dius. Mentre no hi sigui, prefereixo estar en una cooperativa on crec que hi puc dir més que en una empresa.

Això no és incompatible en treballar pel que dius i en sumar-m'hi quan sigui a punt. Una de les medures que he adoptat fa temps és utilitzar un domini propi que em permet canviar de distribuidor quan vulgui, sense dependències. Ja ho he fet dos cops.
Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.