Estic llegint l'article de @gatooscuro sobre privacitat en el correu electrònic. Ha fet que em plantegi la idea de @spla sobre participar en agafar un servidor pel correu electrònic (com va, la proposta?)

Idees que penso...

@qualcu l'idea es considera bona per molts de vosaltres però interés real per poques persones @gatooscuro

Segueix

@spla @qualcu @gatooscuro

o soc dels que va mostrar interès, però matiso: ja hi ha alternatives de correu raonables tan gratuïtes (riseup, nogafam etc.) com a uns 12 € l’any (mailbox, posteo, un domini propi amb comptes de correu incloses, etc.) Ja pago alguns d’aquests i si passes a pagar un altre servei de 60€ l’any seria perquè m’ofereix alguna cosa extra que els que ja tinc no inclouen.

@spla @qualcu @gatooscuro

I no sols capacitat doncs si es descarrega el correu al dispositiu tampoc molta capacitat és necessària. Mailbox o posteo ofereixen la possibilitat de fer pagaments anònims o gairebé, per exemple.

@spla @qualcu @gatooscuro

Per això en el seu moment preguntava si el correu seria amb el domini de mastodont.cat Trobo que un correu usuari@mastodont.cat seria un servei més per utilitzar amb la mateixa identitat que el servei de xmpp i els perfils de mastodont i les altres xarxes i vindria a reforçar tot el paquet.

@spla @qualcu @gatooscuro
Personalment una característica que m’interessaria en un servei de pagament és el número de comptes de correu disponibles. He fet servir DeltaChat, l’aplicació de missatgeria que corre sobre imap encriptant amb autocrypt. Poder disposar de suficients comptes de correu permet organitzar ràpidament grups d’usuaris sense fer-los buscar a cada un proveïdor de correu adequat. O poder crear comptes d’usar i tirar amb una durada determinada.

@spla @qualcu @gatooscuro
També depèn de com es tractin les metadades. Hi ha proveïdors que exposen ip i nom de la màquina a les capçaleres, per exemple i ja els descartaria directament.

@sagalet se que una adreça de correu amb el domini mastodon.cat seria un extra molt atractiu però crec que és més interessant decidir entre els hipotètics interessats un nou domini @qualcu @gatooscuro

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.