Tut fixat

Aprofite per a recordar-vos que si voleu que els assistents de veu, com la Siri, Alexa, OK Google, etc. parlen la nostra llengua, una manera d’aconseguir-ho és participant en el @commonvoicecat de @mozilla

Podeu llegir les frases que l’aplicació va oferint i enregistrar la vostra veu, o podeu validar els talls de veu d’altres usuaris per a comprovar que es corresponen amb el text en pantalla.

Cal molta ajuda i molts esforços, que no decaiga!! 💪🏼💪🏼

Artur ha impulsat

de 2006 a les 13:03 un comboi de la línia 1 de MetroValencia va descarrilar en una corba a 50 m de l'estació de Jesús, a València, i va causar la mort a 43 persones i ferides a 47.

Quatre persones foren condemnades després de diversos judicis.

ca.m.wikipedia.org/wiki/Accide

Artur ha impulsat

@Artur sí, el fedivers és genial. No només pots seguir comptes de Pixelfed des del compte de Mastodon, també pots seguir comptes de Peertube i veure els vídeos aquí. O seguir comptes de Plume i veure les entrades del blog aquí.
El que permet aquest miracle és el protocol ActivityPub. Diferents desenvolupadors creant els seus projectes compatibles amb ActivityPub fa que el fedivers s'expandeixi.

Estava pensant que, en teoria, des d’este compte de Mastodon podria seguir gent de Pixelfed i m’haurien d’eixir les seues publicacions en la meua línia de temps, no? Com si al Twitter eixiren publicacions de l’Instagram (i això em sembla meravellós).

Em recomaneu cap compte del Pixelfed interessant? 🤔 Vull fer la prova...

Artur ha impulsat

Algú que tingui instal·lat Telegram podria fer una prova i explicar l'experiència?

Utilitzar el bot que és una prova de concepte de reconeixement de veu amb dades de @commonvoicecat t.me/DeepSpeechCatalaBot​

Hui fa justament un any estava pujant al Machu Picchu amb la meua benvolguda amiga Carmen, que feia uns anys que hi vivia. Vaig estar 12 dies visitant la zona de Cusco, El Valle Sagrado o de Urubamba i vaig pujar al Machu Picchu i participar en la peregrinació del Quyllurit'i. Sense dubte, el millor viatge que he fet mai.

Vos ho recomane molt fort, sobre tot que contacteu amb alguna agència local que vos faça visites fora de la ruta «mainstream». I que no intenteu vore tot el Perú en 4 dies!!

Fa temps que busque la manera d’instal·lar el macOS Catalina en una màquina virtual (Vbox) per a fer proves de traduccions al català de diversos programes, però el màxim que he aconseguit és instal·lar el macOS Sierra (i ja em sembla un «milacre»).

Si algú sap com fer-ho i vullguera tirar-me una manera, que m’avise, perquè no hi ha manera humana de fer-ho... 😤

Artur ha impulsat

Interessant projecte. Seria el Google europeu sense cap dels problemes de Google
opensearchfoundation.org/en/op

Artur ha impulsat

Seguiu els nostres comptes a Twitter, a l’Instagram, a Mastodon, on vulgueu! 🤓
Però, sobretot, llegiu-nos en la vostra vida diària!

Configureu els dispositius en català i contribuïu a que la Viquipèdia en la nostra llengua superi el paupèrrim 3.8% de lectures a Espanya i menys d’un 0.2% a França i Andorra!
navegaencatala.cat/com-navegar

La gent de @blender s’ha muntat un propi aon pengen tutorials, notícies i tota mena de vídeos. Si vos interesa aprendre com funciona este potentíssim programa de codi lliure, feu-li una ullada: video.blender.org

Artur ha impulsat

A #Blender beginner #tutorial series, from the basic modelling to the rendering part.

It's very short and straightforward, and only ~20min long.

A good starting point if you know the basic of the controls, and want a short project with a nice final result 🙂

Blocking
video.blender.org/videos/watch
Modeling
video.blender.org/videos/watch
Shading
video.blender.org/videos/watch
Rendering
video.blender.org/videos/watch
And it's all on #peertube 🎉
#b3d

Tot i això, acabem d’arribar a la meitat del primer objectiu (1.200 h), encara queda molta faena per fer.

Aixina que no pareu de promocionar el projecte a amistats i familiars. La tecnologia del f̷u̷t̷u̷r̷ present són els aparells controlats amb la veu, i el català no està en els plans de les grans multinacionals tecnològiques.

L’única manera que tenim d’assegurar-nos que la nostra llengua sobrevisca és lluitar per que estiga present a tot arreu. Si no ho fem nosaltres, ningú no ens ho farà.

Mostra el fil

Ahir vaig fer una grafiqueta de l’evolució del projecte @commonvoicecat amb les dades que ha anat arreplegant el @jmontane canyeta peixet des de finals de 2018.

Té diverses lectures:

– L’evolució de la participació de la gent és esperançadora, es veu una tendència creixent.
– Sembla que des de la quarantena s’ha impulsat el nombre total d’hores (bones notícies).
– La dada anterior em fa tindre por d’un efecte rebot i que la “nova normalitat” faça baixar la participació (males notícies).

Artur ha impulsat

Website publishers now can advertise their onion service to Tor users by adding an HTTP header. If you are a developer, learn how to enable Onion-Location in your website: community.torproject.org/onion

Artur ha impulsat
Artur ha impulsat

Hui m’han descobert un disc de rap en : el projecte “Os Chardins de Shalimar” de Krevi Solenco, que lluita per mantindre viva la llengua aragonesa i mostrar que es pot gastar en el dia a dia com a llengua que és.

M’agrada el rap i n’escolte sovint, encara que en no sóc “un fan”. Però siguen quins siguen els teus gustos, val la pena escoltar el disc, està molt bé 👌🏼

m.youtube.com/playlist?list=PL

Artur ha impulsat

NOVETAT 🚨

Ara tenim un nou mini objectiu segmentat per tal d'entrenar a reconèixer números i el sí i el no de moltes persones. Ens ajudem?
Més info: discourse.mozilla.org/t/help-c (en anglès, francès i castellà)

Què coneix algú de per ací alguna instància del que siga o local (de la contornà) o que siga prou gran com per a trobar contingut variat?

Hui he aprés el que significa la paraula «sororitat» de la mà de la @Berlem: invidio.us/watch?v=Y_b3DAx1B6w

Mostra'n més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.