FranGRN ha impulsat
Afganistan: de quin progrés parlem?

25/08/2021

A partir de la seva experiències personal a l’Afganistan, l’autor es pregunta de què han servit els vint anys de presència occidental. Hi ha hagut progressos, sí, però molt menys del que ens han fet creure, i encara menys en les vastes zones rurals. Sense promoure canvis estructurals a l’educació i al conjunt de la societat afganesa era una missió impossible.

“Està bé que finalment marxin les tropes occidentals, haurien d’haver marxat molt abans. No podem tenir un procés de pau de debò mentre els americans siguin a Afganistan. Hem de construir el país amb les nostres mans. Ha estat una missió en va? Per mi, sí, les tropes occidentals han fracassat. Van venir pels seus propis interessos geopolítics i ara marxen pels seus interessos domèstics. Els americans van reemplaçar el règim bàrbar dels talibans amb brutals senyors de la guerra, i després van negociar amb els talibans. Han llençat bombes, han contaminat, han fet el sistema encara més corrupte. Mai no els va interessar el poble afganès”.

https://catalunyaplural.cat/ca/afganistan-de-quin-progres-parlem/
FranGRN ha impulsat

Did you know the Fediverse has an unofficial logo?

✅ Although there's no central authority to decide an official logo, the most popular unofficial logo for the Fediverse is :fediverse: and you can download high resolution versions from commons.wikimedia.org/wiki/Fil (colour) and commons.wikimedia.org/wiki/Fil (monochrome).

The logo was designed by @nestort

#FediTips #Fediverse #Logos

FranGRN ha impulsat

@KRLS una de les respostes ho clava

"Le llaman unidad de espanya pero en realidad son los intereses de las familias y empresas del IBEX QUE forjaron su fortuna con Franco."

Molta Independència i no soms capaços de resoldre els nostres problemes. Ajuts en temps de . Complicat, les gestories no ho fan per donar igualtat d'oportunitats a tots els clients, el sistema de gestió d'identificacions AOC continua fallant, ni IDECAT Mòbil, ni DNI electrònic, el 012 no respon i l'oficina de La Generalitat de Girona et deriva al 012. Bona feina nois i noies. Si rodalies era una maquina de fer independentistes, la gestió de La Generalitat recorre el camí contrari.

FranGRN ha impulsat

Un dels articles més interessants de Wikipedia és "List of common misconceptions". Ja us dic que s'hauria d'estudiar a totes les escoles... Només alguns exemples en.wikipedia.org/wiki/List_of_

Platón: “La obra maestra de la injusticia es parecer justo sin serlo”
Quevedo: “Donde no hay justicia es peligroso tener razón ya que los imbéciles son mayoría”.
Montesquieu: “No hay tiranía peor que la ejercida a la sombra de las leyes y con apariencia de justicia”.

FranGRN ha impulsat

“ Corría el mes de marzo cuando un hongkonés de 33 años dio positivo en la prueba de coronavirus en esta región semiautónoma china. Tras superar la enfermedad con síntomas leves, obtuvo el alta sin mayores sobresaltos en abril. Pero para sorpresa de muchos, ese mismo hombre volvió a dar positivo a principios de agosto sin presentar síntoma alguno a su regreso de un viaje por España.”

lavanguardia.com/vida/20200825

FranGRN ha impulsat
FranGRN ha impulsat

Primer post! Bon dia a la vila del pingüí. Un altre dia de platja i sol 😅

FranGRN ha impulsat

Mica en mica es van veient tuts amb enllaços a noves instàncies de . 👏

FranGRN ha impulsat

Molt bon dia pels familiars i amics, dels vianants vilment assassinats, avui fa 3 anys, en un criminal atemptat a les Rambles de Barcelona. Un crim que encara no s'ha resolt, perquè a l'Estat Espanyol no li ha donat la gana.
Serà pels sentiments de culpa?

FranGRN ha impulsat
FranGRN ha impulsat

Vol majestuós d’un estol d’estornells a Brighton (Regne Unit)

FranGRN ha impulsat

"La protección de las y los alertadores que ayudan a destapar abusos y corrupción no puede ser interpretable, debe ser un hecho: el caso de Roberto Macías"

"Hace unos días, Roberto Macías ha sido condenado a 2 años de prisión por haber contribuido a sacar a la luz indicios de corrupción en la organización sindical UGT donde trabajaba"

Por XNet
blogs.publico.es/dominiopublic

FranGRN ha impulsat

RT: Nova exclusiva de @jpfbadcock al @Telegraph: "Juan Carlos I va pagar 500.000 euros per la lluna de mel secreta de Felipe VI".

La premsa internacional segueix posant al descobert la corrupció dels Borbons mentre el PSOE, PP, Cs i VOX els protegeixen.
telegraph.co.uk/news/2020/06/2
nitter.mastodont.cat/aleixsarr

2020-06-20 22:43:50

FranGRN ha impulsat

O sigui, l’estat espanyol el formen el rei, la guardia civil, la
policia nacional, els jutges i tots els funcionaris de les diverses administracions.
Els diners els posen les empreses del IBEX 35 i els tontos útils serien el PP, C’s i VOX.
Els mitjans de comunicació, controlats per l’IBEX 35, manipulen el cervell del poble, aconseguint que votin als tontos útils.
No he afegit al PSOE tot i que també és tonto útil perquè ara té a l’estat espanyol en contra.
Més o menys crec que aquesta és la foto

FranGRN ha impulsat


Avui, 25 d'abril es commemora el dia en que a Portugal, van a engegar a prendre pel cul a la dreta reaccionaria i als fills de puta de l'extrema dreta. Aquell dia les putes portuguesas es van quedar sense fills i la merda es va omplir de gentussa.

FranGRN ha impulsat
Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.