Astroterrassa; Ja fa alguns anys que va començar la instal·lació dels leds en l’enllumenat exterior públic i privat. La publicitat que els acompanya destaca que “redueixen el consum i eviten la contaminació lumínica”. No obstant això, les dades científiques demostren que des que va començar la seva implantació, la contaminació creix a un ritme mitjà superior a un 2,2% anual i, a Europa, un 85% del territori ja està afectat per la llum.

astroterrassa.org/blog/la-cont

Astrosabadell: dimecres, 3 de març, a les 20h, al canal de Youtube

FORATS NEGRES I ESTRELLES DE NEUTRONS A BINÀRIES DE RAIGS-X, per Montserrat Armas

Les estrelles neixen, creixen, es reprodueixen i moren. No obstant això, els cadàvers que deixen rere seu les estrelles massives al morir, forats negres o estrelles de neutrons, mantenen una activitat de lo més intensa i interessant.

astrosabadell.org/ca/activitat

AstroCat ha impulsat
AstroCat ha impulsat

I’m part of a proud lineage of robotic explorers, carrying the torch forward on Mars. This plaque I carry pays tribute to those who’ve gone before me, and to new possibilities ahead.


mars.nasa.gov/perseverance
nitter.mastodont.cat/NASAPerse

2021-02-26 19:10:40

AstroCat ha impulsat

RT by @pcoffeebreak: La primera vez que ponemos Linux en Marte y va y encontramos un pingüino! Inquietante y perturbador :D

from Coffee Break
by @hsocasnavarro
Wed Feb 24 2021 21:29:10 (18 hours)
# 15.

Astrosabadell: Un dels efectes que es produeixen al voltant dels forats negres en els centres de les galàxies és quan es destrueix una estrella que s'acosta massa a ell i que és destrossada per les forces de les marees en un procés anomenat espaguetificació.

astrosabadell.org/ca/inici/not

AstroCat ha impulsat
AstroCat ha impulsat
El ròver perseverance va arribar a Mart el passat dijous, ara podem mirar com va ser l'aterratge des de la seva perspectiva!

No només és al·lucinant poder veure el vídeo d'un aterratge a Mart, sinó que les càmeres que l'han gravat estan controlades amb un ordinador amb linux i han comprimit el vídeo amb ffmpeg. El freesoftware rocks, aquí o a Mart!

https://mars.nasa.gov/resources/25628/perseverance-rovers-descent-and-touchdown-on-mars-onboard-camera-views/
AstroCat ha impulsat

Seguint suggeriments he afegit la replica del NASA's Perseverance Mars Rover @NASAPersevere 😉

L'ESA farà una selecció d'astronautes per primer cop en més de deu anys. Aquest cop, posaran l'èmfasi en el reclutament de dones, ja que com es pot veure a la foto, a la darrera selecció la cosa va quedar descompensada.
A part de l'obvietat de mirar d'assolir la paritat, les dones a l'espai tenen avantatges respecte dels homes: gasten menys oxigen i menjar per igual feina, i ocupen menys espai.

esa.int/ESA_Multimedia/Images/

AstroCat ha impulsat

Perseverance: How to Land on Mars: apod.nasa.gov/apod/ap210220.… by @nasa, @NASAJPL, Mars 2020 pic.twitter.com/Wq4H5rwyos twitter.com/apod/status/136299

AstroCat ha impulsat
AstroCat ha impulsat

A new chapter of Mars exploration has begun. Yesterday @NASAPersevere successfully landed on the Red Planet. Tune in today, Feb. 19 at noon PT (3pm ET/2000 GMT) to see what’s next for the rover and have your questions answered by tagging #CountdownToMars. youtu.be/kNVzxeYjE9Q pic.twitter.com/r1yAKQg8E7 twitter.com/NASAJPL/status/136

AstroCat ha impulsat

Mars Perseverance Sol 0: apod.nasa.gov/apod/ap210219.… by @nasa, @NASAJPL, Mars 2020 pic.twitter.com/8tfG2FUJAf twitter.com/apod/status/136263

AstroCat ha impulsat

Titan: Earth-like on the Outside, Ocean World on the Inside. (arXiv:2102.08472v1 [astro-ph.EP]) arxiv.org/abs/2102.08472

AstroCat ha impulsat

Aquest vespre, cap a les 21:30 h, hi haurà l'aterratge de la Perseverance de la NASA! Es podrà seguir en directe des de diversos llocs, entre d'altres al canal de Youtube de Coffee Break, des de l'Institut d'Astrofísica de Canàries, amb comentaris en espanyol.

youtube.com/channel/UCSM_GE9SI

Astrosabadell: Dimecres, 17 de febrer, a les 20h, al canal de Youtube

EL CEL DELS NOSTRES AVANTPASSATS, per Antonio César González

astrosabadell.org/ca/activitat

mas.to/@justso/105731935581345
justso@mas.to - Turns out the Pale Blue Dot image was taken on february 14, back in 1990. Since I already posted it two weeks ago, I wasted my opportunity to post it the same day as everyone else!

What the heck, I'll repost the picture but spare you the quote. In case you're wondering, the little blue pixel is all of earth as seen from space

Mostra els més vells
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.