O sigui, que com adults responsables que som, hem de consentir i tragar amb actituds i comportaments d'adolescents, perquè clar, són adolescents i natros els adults. O sigui, que davant de tot plegat, sempre el lliri a la mà i la bossa plena de bonisme, no? No fos cas que es traumatitzin...

Aquests són, per desgràcia, uns bons dies per a pensar i per a tornar a posar sobre la taula que el eclesiàstic és també un patrimoni de tota la societat. Si es perd, hi perdem tots, i cal invertir recursos per a protegir-lo i conservar-lo. Espero que no s'interpreti com a demagògia. Només ho plantejo com una alerta, un toc d'atenció....

"La recuperación de la normalidad bibliotecaria en Barcelona", mi nuevo artículo en Hansel i Gretel escrito a cuatro manos con Josep Maria Miró Gellida, sobre la futura biblioteca provincial de Barcelona.

hanseligretel.cat/es/daniel-gi

Daniel Gil boosted

Per quan vinguin polítics a explicar-nos les meravelles del turisme i els diners que porta:

"La precarietat que amaga un dels destins de sol i platja.

Lloret és el municipi català amb la renda per càpita més baixa"

ara.cat/societat/precarietat-s

Daniel Gil boosted

No se por que he de leer que hoy ha habido caida masiva de la red social Zuckerbergiana si no uso ninguna de sus dominios. Problema suyo y sobre todo problema de los usuarios que no sepan arreglarse con otro medios mas convenientes.

Daniel Gil boosted

Molt fan de les veïnes i veïns de
Al franquisme no se'l tolera, se'l fa fora.

Daniel Gil boosted
Si una cosa no la vols, llavors només ni diguis el seu nom. Potser qualsevol cosa, marca, nom, referencia, sinonim o expressió de moda, pero no la diguis ni repeteixis ni per dir que estas amb contra. De mica en mica que es deixa de dir el seu nom es veurà com tothom en prescindeix fins deixar a marca, nom o partit polític inexistent.
El fet de repetir sense voler només el reforça i perdura la seva existencia de manera automàtica.
Daniel Gil boosted

Dato perturbador: tengo un móvil pequeño y dedos grandes así que se me dificulta mucho dar favorito o responder en Mastodon :dank:

Es incómodo.

Daniel Gil boosted

Me doy cuenta que se caen ciertas redes privativas porque todo el mundo sale a decirlo, pero oye, si no lo dices NO ME DOY CUENTA, ni me interesa... jo.

:pepeEZ: bajo perfil; su ausencia no nos importa.

Daniel Gil boosted

@dgil sí que es perceb aquest orgull i va acompanyat de no saber ni voler escoltar a les persones cultes. A més, els casos que conec, son votants de dretes i força anticatalans.

Daniel Gil boosted

@spla

A veure, a Puigdemont l'has de veure com un home d'estat, que transcendeix més enllà d'una cagada de mosca en el mapa del món, com es Catalunya. Així el consideren a molts estats d'Europa i cada cop a més. No a qualsevol l'inviten a fer discursos a dins dels parlaments i a universitats, si no és un personatge important, i de pas dona a conèixer la realitat Catalana. Puigdemont és la veu de Catalunya a l'exterior.

Daniel Gil boosted

@FelixMiroLevy molts pensem el mateix del PdeCat, que sempre ha tingut i segueix tenint botiflers en les seves files. Botiflers n’hi ha a tot arreu, malauradament.

Daniel Gil boosted
Ha fallecido Neus Català. Este artículo de público es de cuando cumplió 100 añitos de nada https://www.publico.es/politica/iconos-izquierda-neus-catala-100.html

Molt fart del bonisme imperant, i de fer i condicionar tota la vida en funció del què diran, o de fer i desfer per a què mai puguin dir res. Doncs si, que diguin, i que diguin de tot...

Daniel Gil boosted
Daniel Gil boosted
Daniel Gil boosted

Albert Jacquard: «Es monstruoso que el motor de la sociedad occidental sea la competición [...] Para convertirme en mí mismo necesito de la mirada del otro, tejer lazos con él. Toda competición es un suicidio [..] Ser "mejor" en éste sistema significa ser capaz de consagrar toda la inteligencia a estudiar cosas que están en un programa y que no te interesan y como consecuencia es un acto de sumisión y conformismo, así se selecciona a los más conformes, los que no son capaces de imaginar. [...] En la escuela se tiene que sustituir el "vas a ser más inteligente que otro" por "vas a construirte gracias a los demás"»
youtu.be/XmpfCjiaz1g

Daniel Gil boosted

Para todos los nuevos usuarios Mastodon:

Si vienen de redes agresivas como Twitter, tomen en cuenta que la gente aquí es mucho más amable y abierta que en las redes sociales privativas. Por favor, ayudemos a mantenerla así, amable, amigable y compasiva con todos sus usuarios 🤗.

¡Abrazos!

Show more
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

mastodont.cat és un servidor en català de la xarxa social Mastodon, per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.
Mastodon és descentralitzada i de programari lliure.
Mastodon és dels humans i no dels algoritmes ni dels interessos de corporacions.
Mastodon és per a les persones. No és pas pels anunciants ni pels recol·lectors de dades.