"Bona nit i bona lluita. Seguirem endavant, seguirem lluitant. Pensem molt en vosaltres des de les barricades, ens doneu ànims i força, no ens la traieu, si us plau."

"No volem guerres, no volem morts, però tampoc volem rebre i posar l'altra galta, perquè també ens la trenquin. Tot això que veieu passa perquè n'estem farts perquè ho estàvem esperant, perquè estem cansats de les humiliacions, perquè ja no tenim por, perquè en tenim, però ho hem assumit; perquè sabem que estem sols, perquè tenim orgull i, sobretot, perquè qui sembra la misèria, recull la ràbia."

"Recordeu que durant la Canadenca també van trencar tramvies; que a la marxa sobre Washington va haver-hi aldarulls; que les sufragistes van encendre flames; que venim del "no passaran". Recordeu-ho, recordeu que van guanyar i que ara no us queixeu pas dels drets que, gràcies a ells, tenim ara."

"Som gent de pau, sí, però volem guanyar aquesta pau que ens és tan necessària i, ens sap greu dir-ho, però encara no tenim. No sortim a cremar la ciutat perquè siguem quatre antisistema, sortim a defensar-la i a defensar-nos. I collons!, sí que us queixeu per un parell de plàstics cremats! Que són contenidors, no persones!"

"Mama, ens peguen. Papa, ens atropellen. Iaia, volen que tornem a viure el que tu vas patir. Germaneta, ens volen callats. Tiet, no vull fer la mili. Vull poder tenir un futur lliure, nostre, però per aconseguir-ho, cal que el present sigui lluita. Ens semblen perfectes les marxes, caminades, manifestacions pacífiques, però no ens critiqueu per no quedar-nos en "ni un pas endarrere" i voler fer "un pas endavant". No volem seguir i tornar com estàvem, volem canvis."

"Que no heu vist la cara amb què ens miren i la força amb què ens peguen. Que estem cansats de veure-us plorar, enrabiar-vos per les injustícies i després només fer quatre "tuits" des del sofà, encendre tres espelmes, tallar dues carreteres un cop al mes i fer una vaga."

"Sé, sabem, que penseu que no estem fent el que toca, que ja va bé que sortim a protestar, però que ens estem passant, que "som gent de pau" i que a primera fila no hi hauríem d'estar. Ho sabem. Però sabeu que passa? Que preferim rebre nosaltres que tornar a veure imatges com les de l'u d'octubre d'àvies amb el cap obert.

"Primer de tot, però per no respondre gaire sovint el whatsapp o les trucades. No és gaire segur i no tenim gaire bateria últimament, però no patiu, tenim seny, més del que penseu. I recordeu qui ens ha educat: vosaltres."

És una mica llarg, però val molt la pena. A veure si no me'n deixo cap tros...

"Mama, papa, iaia, germanes, tiets ... Estic bé. Estem bé. He rebut cops, cada dia. Avui segurament també en rebré. Però no passa res, fan mal, però no pararé. Ni jo ni cap companya. Els morats d'aquí a una setmana ja no hi seran; la coixesa, tampoc. Les ferides al final marxaran, però el menyspreu que rebem, no. Us envio aquestes paraules per intentar explicar-me, tranquil·litzar-vos i fer entendre què passa."

☑️ COMUNICAT OFICIAL

Sobre l'aturada d'activitats d'Amical Wikimedia com a mostra de suport a l'aturada general de demà a Catalunya.

Amb motiu de la vaga del 18 d'octubre Som Connexió s'atura. Durant tot el dia només atendrem emergències a través del telèfon 693 761 723 o per correu electrònic. #manifestESSXLlibertat https://gnusocial.net/attachment/2381500

Els valents sempre són els comvençuts. La resta, s'hi afegirà com qui segueix una moda. Veurem quan triguen. Enhorabona, valents de !

La és un dels millors exemples de , ecologia, art i creativitat, foment de la vida comunitària, integració respectuosa en el medi, aprofitament de recursos, , ... amb algunes plantes que absorbeixen les substàncies tòxiques de l'aigua, com els joncs i el vímet. Coneguem-la, potenciem-la! Aquesta cap de setmana,

firadelcistell.cat/

De tots depèn que l'economia sigui més humana i real. Exigim criteris socials i de proximitat en la contractació pública, prenguem consciència d'on posem els nostres diners, on i què comprem, què llegim, per a qui treballem i com ens entretenim i divertim.

Mostrar més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.