(via Anticapitalistas)

Inditex prepara un ERTE para 37.000 emplead@s. Ha tenido una ganancia neta de 3.444 millones de euros en 2019 y ahora no se hará cargo de salarios y cotizaciones mientras dure la crisis, pasando el gasto a la caja pública.

¡Puro parasitismo empresarial!

🤬

[Télétravail]
Nous vous proposons un document sur quelques bonnes pratiques sur le #télétravail avec des outils libres :
framasoft.frama.io/teletravail

(version de travail non finalisée et pleines de fautes , mais après cette semaine de folie, on a VRAIMENT besoin d'un WE de pause. A suivre, donc.)

Avui Vilaweb ha publicat una llista d'aplicacions per a ajudar a organitzar-se quan es fa feina des de casa: esee.ly/9xfjJX però no té en compte ni criteri de llengua ni de codi obert.
M'ajudeu a fer una llista d'eines -source per a treballar desde casa i comentar què en penseu si les feu servir?
Per ex.:
-- per a , Jitsi
-- per a xat comunitari, Rocket.
-- per a ERP, Odoo

5 eines per fer videoconferències i evitar reunions presencials. Una de les quals, la plataforma open-source Jitsi
esee.ly/f8MADX

Podeu també fer una butxaqueta a la part interior i posar-hi un filtre addicional, també de cotó. El feltre pot semblar un bon filtre però sol portar llana o fibra, no resistirà la bullida. Una opció és el material dels protectors de llit, impermeables però transpirables, molts fets de cotó. Quant més gruixut millor, que obligui l'aire a fluir per quants més canals millor i pugui anar "descarregant" els virus abans d'arribar-nos al nas i la boca. (5/5)

Mostra el fil

Per desinfectar, l'opció més accessible per a tothom és bullir-les en aigua o al vapor (al vapor, un parell de dits d'aigua en un recipient, posar-hi un estri metàl·lic entremig, un colador gran per exemple, i tapat). El virus consta de proteïnes i no sobreviuen més enllà de 60º. (4/5)

Mostra el fil

Les màscares de roba, que sigui amb roba de cotó o lli, no de fibra, per a poder-les bullir. La fibra no resisteix bé les altes temperatures. (3/5)

Mostra el fil

Davant la falta de màscares, aquí teniu un vídeo molt didàctic que ensenya com fer màscares de roba. I us afegeixo algunes recomanacions de personal de laboratori sobre com desinfectar-les i reforçar-les amb material que podem tenir més o menys a l'abast: youtu.be/wDj3DVWK5QU (2/5)

Mostra el fil

La màscara no és només una defensa per a nosaltres sinó també per als altres. Tard o d'hora tots haurem estat en contacte amb el virus, amb càrregues víriques diferents, i amb més símptomes o menys, però tots el podrem encomanar també. Ens hem de protegir i protegir les persones amb més risc. (1/5)

L'un a ensenyar i l'altre a enfortir la pau. Tot i així, a la presó encara. Voleu més absurditats? esee.ly/3YbkVR

They were raised in a tiny house. Their parents don't even have a bedroom of their own! They were homeschooled. Despite making shit loads of money, they still all live in the same tiny house, writing and recording their music in the bedroom.

Blows my mind.

Mostra el fil

| Els assassinats sistemàtics d'activistes no aturen els moviments socials i mediambientals a ves.cat/esaN Colòmbia viu una pau en perpetua quarantena: no ha acabat febrer i ja són 51 assassinats de líders socials i defensores de drets humans. Activistes colombianes denuncien la violència creixent contra qui defensa el territori, les comunitats, els drets socials i la natura. Per Anna Celma Melero via @La_Directa

"Vuit actors de l'economia social i solidària impulsen una iniciativa conjunta per visibilitzar projectes al marge dels imperatius del mercat i de les grans indústries de la cultura"

Joan Vila i Triadú, CRÍTIC | elcritic.cat/mes/espai-critic/

Alguna recomanació de telèfon mòbil per a trucar només, pensat per a gent gran sobretot?

És curiós que el Gobierno s'entesti a separar i com a llengües als seus portals oficials i en canvi quan truques a , qui t'atén en català solen ser persones del País Valencià.

Protegiu-vos dels intoxicadors 😷 L'OMS diu el que diu, i no el que molts volen donar a entendre que diu...

WHO Director-General's opening remarks at the media briefing on COVID-19 - 24 February 2020
who.int/dg/speeches/detail/who

Demà es presenta el primer sindicat de dones cuidadores sense papers de Barcelona...

Mostra'n més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.