Tut fixat

Com s'insereix una referència a la @viquipedia?

1️⃣ Clica a la pestanya "modifica" del marge superior de qualsevol article
2️⃣ Clica el botó "cita" de la barra d'eines
3️⃣ Afegeix la referència
4️⃣ Publica els canvis
5️⃣ Presumeix-ne! 💪

🔁 Torna a començar!

Tut fixat

📢 Ara tot el coneixement de la Viquipèdia :viqui: és accessible des de Mastodon :mastodon: Pots fer consultes 🧐 només escrivint:

@viquipedia consulta: laparaulaquevoleuconsultar

Gràcies al bot creat per @spla

170 anys va nàixer l’acadèmica, lingüista i feminista britànica Jane Ellen Harrison (m. 1928). Gràcies a la seua pionera interpretació de la mitologia grega se la considera fundadora dels estudis moderns de l’antiga Grècia.

ca.wikipedia.org/wiki/Jane_Ell

Les «tricoteuses» van ser un conjunt de dones molt característic de la Revolució francesa. Aquestes senyores presenciaven les execucions a la guillotina mentre feien punt de mitja.


ca.wikipedia.org/wiki/Punt_de_

Viquipèdia ha impulsat

A la @Viquipedia@twitter.com en català també tenim article però encara està molt incomplet. Ens hi posem?

Mostra el fil

de 1974 va morir Aurora Bertrana, que fou una escriptora i violoncel·lista catalana i que, juntament amb dues altres dones, va fundar la primera banda de jazz femenina d'Europa.
ca.wikipedia.org/wiki/Aurora_B

En càlcul vectorial, s'anomena divergència a l'operador que mesura la tendència d'un camp vectorial per originar-se o convergir a un determinat punt. Se sol expressar com el producte escalar entre l'operador nabla i el camp.

ca.wikipedia.org/wiki/Diverg%C

Viquipèdia ha impulsat
Viquipèdia ha impulsat

RT @AlexHinojo@twitter.com

Inicio bio a la @Viquipedia@twitter.com en català de @mariek1991@twitter.com, flamant guanyadora del #bookerprize2020

Llegiu, reviseu i amplieu, si voleu

ca.wikipedia.org/wiki/Marieke_

Dins l'entorn d'equacions diferencials un problema de Cauchy (o problema de valor inicial) consisteix a resoldre una equació diferencial subjecta a unes certes condicions inicials sobre la solució respecte a una de les variables que la defineixen.

ca.wikipedia.org/wiki/Problema

El proper 1r de setembre, unes proves tècniques d'infraestructura faran que no es pugui desar edicions durant una hora a cap wiki, inclosa la Viquipèdia: meta.m.wikimedia.org/wiki/Tech

Hi ha tres finals oficials de l’anime «Doraemon» publicats en paper el 1971, 1972 i 1973.

En tots ells, el gat còsmic Doraemon decideix que ha arribat l’hora de tornar al futur i d’abandonar al marrec Nobita Nobi —després d’haver-lo ajudat constantment.

Viquipèdia ha impulsat

La Imatge del dia a WikimediaCommons - 21 Agost 2020
<<The Cobbler (Ben Arthur) (884 m), Arrochar Alps, Scotland>>
commons.wikimedia.org/wiki/Mai

45 anys un escamot de 50 membres de l’Acció Regionalista Corsa amb fusells, tríptics i cara descoberta denuncià el frau en la producció vinícola i l’adjudicació de terres als pied-noirs. Aqueixa fou la primera acció del nacionalisme cors modern. ca.wikipedia.org/wiki/Fets_d%2

Viquipèdia ha impulsat

Divertimento estival amb dades: seguiment i recompte de biografies segons gènere (P21 a ) a la @viquipedia en català ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:T

Viquipèdia ha impulsat

75 anys l’emperador Hirohito, en un missatge enregistrat en japonès honorífic i no prou apte per a la majoria social, s’adreçà a la nació per anunciar amb evasives la rendició del Japó en la Guerra del Pacífic —part dela Segona Guerra Mundial.

ca.wikipedia.org/wiki/Rendici%

MÉS NOVETATS 🤩🔑

La Viquipèdia en català serà la primera del món en provar la nova funció «Wikidata Bridge».

Aquesta eina permetrà d’editar contingut de la base de dades @Wikidata directament i a partir de les infotaules laterals de la interfície gràfica de l’enciclopèdia.
nitter.mastodont.cat/WikidataE

El mestre mallorquí @paucabot s’ha convertit en la primera persona en superar les 750.000 edicions a la Viquipèdia en català!

Company des de 2005, és el viquipedista més prolífic de la història de l’enciclopèdia lliure en català. Enhorabona i gràcies pel teu rigor, Pau! 🎖🎉

75 anys un bombarder estatunidenc llançà sobre la ciutat japonesa d'Hiroshima la primera bomba atòmica de la història usada contra població civil.

L'entrada a la Viquipèdia en català és un dels 813 articles distingits per la seva qualitat 🎖️

ca.wikipedia.org/wiki/Bombarde

El núvol troposfèric i en forma de bolet que es produeix com a resultat de l’explosió d’un volcà, d’un cap nuclear o d’una deflagració industrial rep el nom de pyrocumulus o flammagenitus.

ca.wikipedia.org/wiki/Pyrocumu

«A casa per vacances» (títol original: «Home for the Holidays») és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Jodie Foster, estrenada el 1995. Ha estat doblada al català. ca.wikipedia.org/wiki/A_casa_p

Mostra'n més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.