Toot fixat

📢 Ara tot el coneixement de la Viquipèdia :viqui: és accessible des de Mastodon :mastodon: Pots fer consultes 🧐 només escrivint:

@viquipedia consulta: laparaulaquevoleuconsultar

Gràcies al bot creat per @spla

80 anys de la mort de Sigmund Freud. Metge i neuròleg, va treballar amb la hipnosi i en com podia utilitzar-se per a ajudar els malalts mentals. Va crear un nou esquema de psicologia, la psicoanàlisi.

t.co/44lY2Iae8C

de 2002 es publicà la versió 0.1 del navegador web lliure i sense ànim de lucre Mozilla Firefox, anomenat «Phoenix».

ca.wikipedia.org/wiki/Firefox

150 anys s’estrenà al Teatre Nacional de Munic l’òpera «Das Rheingold» (en alemany, «L’Or del Rin»), obra del compositor alemany Richard Wagner.

t.co/n7QTl5oOGL

Avui és diumenge 22 de setembre, el 265è dia d’enguany en el calendari gregorià.

Som al darrer dia d’estiu de 2019 a l’hemisferi nord i només resten 100 dies per finalitzar l’any.

t.co/spx8XJEH1P

Avui se celebra també el Dia Mundial de l'alzheimer. És la demència més comuna i es calcula que en 2050 afectarà a més de cent milions de persones. És incurable, degenerativa i terminal.

t.co/EZV3HRmsLX

Avui és el dia de la llibertat del programari. És una iniciativa mundial de caràcter anual que es celebra el tercer dissabte de setembre per tal de difondre i promocionar els avantatges del programari lliure.

t.co/5CGWcSCUpo

[Nou]

Maria Cristina Kiehr (n. 1961) és una soprano argentina d’àmplia trajectòria a Europa en la música antiga. És intèrpret de música del Renaixement i d’òperes de Purcell, Gluck, Vivaldi, Monteverdi, Cavalli i oratoris de Bach.


t.co/PKN8b0iOXG

En economia, l’índex de misèria és un indicador que es calcula com la suma dels índexs d’atur i la d’inflació.

⚠️ Domineu els indicadors econòmics o en teniu bibliografia a prop? Ajudeu-nos a millorar les deficiències i brevetat d’aquest article.

t.co/mN7VxKaaZK

100 anys del naixement del metge i escriptor capverdià Henrique Teixeira de Sousa. És una de les icones de la literatura de Cap Verd, juntament amb Manuel Lopes, Eugénio Tavares i Jorge Barbosa.

t.co/R4PH7gBgDq

Arr, viquipedistes! Avui se celebra el Dia Internacional de Parlar com un Pirata, però no en tenim article a la Viquipèdia. Hi ha cap mariner que ens ajudi a crear-lo?

[en] en.wikipedia.org/wiki/Internat

L'herpes simple (del grec: «ἕρπης», "gradual" o "latent") és una malaltia produïda per virus de la família herpesviridae. El seu cicle presenta períodes actius (amb butllofes amb partícules infeccioses del virus) seguits de períodes de remissió.

t.co/iHnLR5fBIN

El far de la Mola és un far situat a 2,5 km del poble del Pilar de la Mola de l'illa de Formentera. Es va construir l'any 1861 amb un projecte d'Emili Pou Bonet i consta també de dos habitatges i d'algunes cambres per a l'activitat pròpia de faroner.

t.co/7JYzYc48ta

5 anys de la celebració del referèndum sobre la independència d'Escòcia. A la pregunta «Escòcia hauria d'ésser un país independent?» l'opció guanyadora va ser el «no», amb un 55,3% dels vots.

ca.wikipedia.org/wiki/Refer%C3

Viquipèdia ha impulsat

‪Voleu aprendre a editar la @viquipedia de manera estable?‬

‪👉🏼 A partir de demà, tornen les sessions d’introducció a la nostra seu social!‬

‪📍Casa Orlandai (c. Jaume Piquet 23, BCN)‬
‪📅 Dijous alterns de cada mes‬
‪🕛 De 16:30 a 19:30h‬
‪👨🏼‍🦲 Impartides pel nostre membre Ricard Recasens‬

‪https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquipèdia:Trobades‬

La pericana és un plat de la gastronomia valenciana, típic de les muntanyes d’Alcoi i les seues rodalies. Es prepara dins d’una cassola ceràmica i és una barreja de pimentons rojos secs fregits, alls, sal i tires d’abadejo amb oli.

t.co/PyZOz9wobv

[Nou]

Sherin Khankan, abans Ann Christine Khankan (n. 1974), és la primera imam danesa que ha coordinat l’obertura d’una mesquita a Copenhaguen dirigida per dones. És activista en la integració femenina musulmana i l’extremisme religiós.

t.co/s5Peaav8Ku

Josep Tarradellas presidí el primer govern de concentració de la restaurada Generalitat de Catalunya contemporània, entre 1977 i 1980.

Designà 12 consellers pertanyents a CDC, ERC, PSC, PSUC i UCD —dels quals 7 tingueren assignat un departament.

t.co/6i2aKK0GQ5

Viquipèdia ha impulsat

Coneixement lliure. Xarxes lliures.

☑️ Després de diverses proves en beta, consolidem la dinàmica de xarxes de l’entitat i de la @viquipedia a la plataforma @mastodon!

Toot, toot!

de 1976 s’obriren a Sant Galdric (Perpinyà) les portes de La Bressola. Fou la primera escola en català des de l’ocupació de la Catalunya del Nord per França el 1659.

A la foto el liceu El Soler, pertanyent a l’associació La Bressola.

t.co/E3tKHVShme

Viquipèdia ha impulsat

He solucionat un bug de @viquipedia

Quan algun usuari menciona @viquipedia però no li està fent una consulta directe el text de la menció es guarda igualment en la base de dades.
El camp on es guarda és de 100 caràcters com a màxim. Si el text de la menció és més gran dona error i quan es torna a executar el codi torna a trobar el mateix error i així fins l'infinit.
Ara el codi retalla el text si és més llarg de 100 caràc:
pregunta = (pregunta[:95] + '... ') if len(pregunta) > 99 else pregunta

Mostrar més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.