Toot fixat

Els 10 Articles de la Dècada són:

🍃 Emergència climàtica
💢 Terrorisme d’Estat
📲 Dades massives
🙅🏽‍♀️ Moviment feminista
🧬 Virus de l’Ebola
👥 Refugiat/Exiliat
💸 Prima de risc
🏳️‍🌈 Identitat de gènere
🗣 Procés independentista català
🎨 Art interactiu

Bon Any Nou!

Toot fixat

📢 Ara tot el coneixement de la Viquipèdia :viqui: és accessible des de Mastodon :mastodon: Pots fer consultes 🧐 només escrivint:

@viquipedia consulta: laparaulaquevoleuconsultar

Gràcies al bot creat per @spla

Viquipèdia ha impulsat

Ahir a la mitjanit va acabar el concurs del que vam obrir al Viccionari, el diccionari i tesaurus germà de la @viquipedia:

🙋 5 participants
🔤 56 paraules noves amb la grafia «l·l»
✏️ 115 accepcions noves
👅 60 etimologies i traduccions noves
👉 ca.wiktionary.org/wiki/Viccion

Hui se celebra el Dia de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, en record de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz 75 anys. L’article de la Viquipèdia en valencià sobre esta jornada és molt curt. Nos ajudeu a ampliar-lo?

ca.wikipedia.org/wiki/Dia_Inte

50 anys de la publicació de «Bridge over Troubled Water» el quint i últim àlbum d'estudi del duo Simon and Garfunkel. Es van emprar quasi huit-centes hores d'enregistrament per a la seua elaboració.
ca.wikipedia.org/wiki/Bridge_o

[Nou article]

András Arató (n. Kőszeg, 1945) és un enginyer elèctric hongarès. És mundialment conegut com a «Harold» pels múltiples mems d’Internet —creats amb imatges seves d’estocs fotogràfics digitals.

ca.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%

Viquipèdia ha impulsat

[PAS DE L'EQUADOR ]

📅 dia 10
🙋 50 participants
📝 >350 referències

Arribem a la meitat de la campanya internacional , dedicada a afegir referències bibliogràfiques als articles de la @viquipedia , amb el rècord establert l'any passat a tocar. Superem-lo plegats!

Participa-hi, és ben senzill!
🔗 ca.wikipedia.org/wiki/Viquipro

de 1939 l'escriptora catalana Mercè Rodoreda va fugir a l'exili. Pensant-se que la separació seria breu, deixà el fill amb la seva mare.

La seva biografia és un dels 804 articles de qualitat de la Viquipèdia en català. 🎖️

ca.wikipedia.org/wiki/Merc%C3%

100 anys del naixement de l'arquitecte alemany Gottfried Böhm. En els anys 60 se'l considerava com un arquitecte expressionista, encara que més recentment se l'ha classificat com post-Bauhaus.

ca.wikipedia.org/wiki/Gottfrie

Hui se celebra a València la diada de la ciutat en honor al seu patró, Sant Vicent màrtir. Fou un jove diaca martiritzat a València de 304 o 305.

Esta celebració inclou una actuació de dolçainers i una missa solemne a la catedral.

ca.wikipedia.org/wiki/Vicen%C3

Terence Graham Perry Jones
«Terry Jones»
(Colwyn Bay, 1942 – North London, 2020)

a. c. s.

ca.wikipedia.org/wiki/Terry_Jo

«Freeciv» és un videojoc d'estratègia per torns, inspirat en el joc Civilization. És de programari lliure i és llicenciat sota la GNU GPL, a més de ser gratuït. És programat en C i és mantingut per un equip de programadors i informàtics d'arreu del món.

ca.wikipedia.org/wiki/Freeciv?

100 anys del naixement de Federico Fellini, director de cinema i guionista italià. Conegut per un estil molt característic i original que barreja la fantasia i l'ús d'imatges barroques, descriu la solitud de l'ésser humà davant del món exterior.

ca.wikipedia.org/wiki/Federico

Viquipèdia ha impulsat

Nou article a la @viquipedia, aquest cop sobre la varietat de raïm xarel·lo vermell. Estaria genial que algú ens cedís una foto per poder ensenyar aquesta petita meravella... ca.wikipedia.org/wiki/Xarel%C2

de 2008 la Viquipèdia en català va assolir els 100.000 articles amb la creació de l'entrada «Arrel cúbica». Avui l'arrel cúbica de la quantitat d'articles que tenim és gairebé la suma d'articles de qualitat d'òpera i meteorologia.

ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C

40 anys el Carnaval de Santa Cruz de Tenerife va ser declarat Festa d'Interés Turístic Internacional. És considerat el segon carnaval més popular i conegut internacionalment, després del que se celebra a Rio de Janeiro (Brasil).

ca.wikipedia.org/wiki/Carnaval

El peix cirurgià blau indopacífic (Paracanthurus hepatus) és una espècie de peix pertanyent a la família dels acantúrids. Gaudeix de certa popularitat arran del seu ús decoratiu en aquaris i de la pel·lícula de 2003 «Buscant en Nemo».

ca.wikipedia.org/wiki/Peix_cir

Viquipèdia ha impulsat

‪🎬▶️ Confirmat!‬

‪El fotògraf professional Guillem Medina assistirà a la XIIa Gala dels de l’Acadèmia del Cinema Català com a fotògraf acreditat d’Amical Wikimedia.‬

‪Les imatges lliures seran carregades a Wikimedia Commons per il·lustrar biografies de la @viquipedia del món cinematogràfic català.‬

Viquipèdia ha impulsat

Com s'insereix una referència a la @viquipedia?

1️⃣ Clica a la pestanya "modifica" del marge superior de qualsevol article.
2️⃣ Clica el botó «Cita» de la barra d'eines.
3️⃣ Afegeix la referència segons el format (llibre, web, revista...). Assegura’t de comprovar-ne els paràmetres (editorial, llengua, data, autor...)!
4️⃣ Publica els canvis amb l'etiqueta .
5️⃣ Presumeix-ne! 💪
🔁 Torna a començar.

de 2001 va eixir a la llum la Viquipèdia, originalment en la versió en anglés: «Wikipedia». Hui dia existeix en quasi 300 llengües, i la seua versió en valencià —que fou la segona en fundar-se— actualment és la denovena en número d’articles.

ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C

La deformació craniana artificial, també coneguda com a aplanament del cap consisteix a fer canviar la forma del crani humà de forma definitiva. Això es fa canviant la forma del crani d'un nen quan està creixent i encara és tou.

ca.wikipedia.org/wiki/Deformac

Viquipèdia ha impulsat

He descobert hui un material nou: el Carborúndum. Però per desgràcia, l’entrada de la @viquipedia és un calc resumit de l’entrada en castellà (que no està malament, però és pobre). Què hi ha cap químic de materials al :mastodon: Mastodont.cat que puga enriquir-la?

ca.wikipedia.org/wiki/Carbor%C

Mostrar més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.