mastodont.cat és un dels molts servidors de Mastodon que pots fer servir per a participar en el fedivers.
Des del 13 d'abril del 2017, el primer i original servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.

Administrat per:

Estadístiques del servidor:

1,1K
usuaris actius

Episodi 39: Capnografia

https://media.blubrry.com/empod_cat/op3.dev/e/audios.empod.cat/Ep39_Capnografia.mp3

Podcast: Play in new window | Download

En aquest episodi la Dra. Robles escolta la nostra demanda i ens ve a explicar la utilitat d’aquesta eina de monitoratge i com fer-la servir. Ho farem seguint la infografia que ha actualitzat per a compartir-la amb tots nosaltres.

També la podeu descarregar en format PDF.

Menys és Més

Comencem amb un recordatori que ja havíem fet el 2023 sobre un Essencial del metamizole per a la febre i el dolor, com a excusa per comentar la nota de seguretat publicada per l’AEMPS a principis de setembre sobre les conclusions de la revisió feta recentment sobre el risc d’agranulocitosi conseqüència del metamizole.

UrgemMot

L’Albert ens recorda que té un llibre molt interessant per saber-ne més del català planer en temes de salut, l’Ensenya’m la Llengua del Dr. Antoni Bertran. I ens ho recorda perquè si us apunteu al voluntariat per la llengua en l’àmbit de salut us el regalen 🙂

I també recollim alguns #UrgemMot que encara no havien sortit:

  • Fluix vaginal (pronunciant el final com a greix) o qualsevol altre líquid normal o patològic, en lloc de flux o fluxe.
  • Flux (pronunciat amb -cs final), com la cànula d’alt flux, el flux inspiratori, espiratori o forçat, en lloc de fluxe.
  • Torticoli, en lloc de tortícolis, i la pronúncia correcta

Recomanacions

En aquest episodi l’Albert ens recomana més que un lloc web, tot un procés de millora de qualitat. El podeu veure a Pondermed.com[EN]. Aprofitant la cultura de millora clínica del Sydney HEMS, aprofita una activitat diària!! que fan, el “Coffe&Cases” on discuteixen casos recents que han atès recentment. De cadascuna d’aquestes discussions n’extreuen píndoles d’aprenentatge que afegeixen a una base de dades i després ho aprofiten per disseminar-ho, des de missatges a xarxes socials, els fons de pantalla dels ordinadors del servei o fins i tot pantalles que fan de tauler d’anuncis.

I en Xavi ens recomana el blog Sano y Salvo[ES], del grup de treball de seguretat del pacient de la SEMFyC, amb el seu blog on aquest mes publiquen un apunt interessant en motiu del dia internacional de la seguretat del pacient del 17 de setembre.

Transcripció de l’àudio

Tall d’àudio inicial: La Flama, d’Obrint Pas

Programari: debian, obs, vdo.ninja, audacity, ardour, auphonic, ubuntu studio

emergenciespirineus

@empod Un tema molt interessant aquest de la capnografia

Va, adjunto una imatge interessant de capno